Er du på skattejakt?

Er du på skattejakt?

Vi er alle på skattejakt. Og det å innse dette, med en forståelse om min posisjon i denne skattejakten, har hjulpet meg til å bli mye mer målrettet og produktiv i mitt arbeid som gründer skaper i en liten bedrift.

Hvordan fungerer denne skattejakten?

Jo, hør/les nå.. Dette er din og min såkalte ‘jobb’. Dette er måten vi tjener penger på, nettopp ved å lete etter skatten, i større eller mindre grad. Når skatten blir funnet fordeles skatten og det blir penger nok til å kunne gå videre på neste jakt.

Jakten består av fire overordnede steg:

№1 — Overrekkelsen av kartet

En person/gruppe får en idé, et tegn, en følelse eller blir fortalt om at det finnes en skatt; hvis personen/gruppen tror på det, er dette overrekkelsen av et uferdig kart med små hint om løsningen på et problem som vil føre til en skatt. Du er enten (a) en av dem som har fått kartet, eller (b) en som jobber for dem.

№2 — Planleggingsfasen

Hvis du jobber for dem vil du få tildelt et lite hint som du skal løse, slik at selskapet skal komme et skritt nærmere skatten, men da vil du heller ikke ha noen del av skatten (annet enn at selskapet du jobber for vil ha råd til å gi deg den lønningen du fortjener). Hvis dette er greit for deg; “good for you!”, men da forblir din del av skattejakten i steg 2 og 3 frem til du velger å slutte og å starte selskap selv.

Derimot, hvis du er blant dem som har kartet selv, må du velge ut hvilke hint du skal begynne å jobbe med for å kunne komme nærmere skatten.

№3 — De store fremskrittene

Etter en stund vil man forhåpentligvis begynne å forstå hintene, og få en følelse om at du nærmer deg skatten. Men ettersom det har gått en tid, så er ikke alle like gira som da kartet ble overrukket i steg 1. Det betyr at det blir mindre effektivitet, og at mulighetene om å finne skatten blir dobbelt så liten for hver person som ikke leter aktivt. Personer kan miste motivasjonen selvom man kanskje står rett over skatten..

På den andre siden kan det være liten del av gruppen som vil få en større forståelse av løsningen på et av hintene, som vil gjøre at disse personene får enda større motivasjon. Derfor er det veldig viktig at alle i gruppen får den samme forståelsen av hvor fort det faktisk nærmer seg skatten.

№4 — Skatten blir funnet

Etter en laaang jakt blir skatten endelig funnet, men det er bare de personene som holder ut lengst i denne jakten som får del av skatten. De som ble involvert i overrekkelsen av kartet i steg 1 (eller senere ble involvert i step 2 eller 3), vil nødvendigvis ikke være en del av dem som kommer frem til steg 4; de som finner skatten ved bruk av det samme skattekartet. Det kan være din bedrift som treffer kista eller en annen bedrift som opererer i det samme markedet.

Det er de som forstår og verdsetter at vi er på skattejakt som holder ut lengst; som finner motivasjon i delmålene, står opp en time tidligere for å kunne ligge et skritt foran, jobber litt hardere for å gjøre de riktige tingene (tingene som kanskje ikke alltid er det gøyeste).

Det er de personene som er en del av gruppen da skatten blir funnet som får ta del i skatten, og muligheten til å bygge videre mot neste skattejakt.

Dato:
May 24, 2018
Skrevet av: